Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΛΙΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ MUSIC SCENE ON AIR

Posted at   12:17:00 π.μ.  |  in   Στέργιος Λιάπης

Μια νέα εξαιρετική φωνή, ένας νέος ταλαντούχος καλλιτέχνης από τη Θεσσαλονίκη που θέλαμε να γνωρίσουμε από κοντά.

1. Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη,σπούδασα στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ και πριν από 8 χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματίκα με το τραγούδι,κάτι που ως τότε φάνταζε άπιαστο όνειρο!Θα μπορούσα να πω ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει την τύχη να κάνει αυτό που αγαπά ως επάγγελμα και που όλη του η ζωή είναι γεμάτη από μουσική και τραγούδια...όπως και των περισσότερων ανθρώπων πιστεύω!

2. Πρόσφατα κυκλοφόρησες ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Χαμηλά τη μπάλα" το οποίο ξεχώρισε. Είσαι ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα;
Ειλικρίνα δεν θα μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος από την αποδοχή του κόσμου και την ανταπόκριση που δείχνει στο τραγούδι!Σκοπός δικός μου αλλά και του Γιάννη Ρακιτζή που έγραψε την μουσίκη του τραγουδιού ήταν να γράψουμε ένα τραγούδι διασκεδαστικό και ανάλαφρο στο πνεύμα της εποχής...και νομίζω πως πετύχαμε τον στόχο μας!

3. Να αναμένουμε κάτι καινούριο στο άμεσο μέλλον;
Και βέβαια!Αλλά θα μου επιτρέψετε τα υπόλοιπα να σας τα κρατήσω για...έκπληξη!

4. Εχεις συνεργαστεί δίπλα σε ονόματα. Πιστεύεις ότι αυτό σε βοήθησε στην εξέλιξή σου μέχρι σήμερα;
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά!Και από άποψη εμπειριών και από άποψη αναγνωρισιμότητας νομίζω πως η συνεργασία μου με μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού με βοήθησε να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου αλλά και να αντιληφθώ καλύτερα την ουσία της ενασχόλησης με το τραγούδι σε επαγγελματικό επίπεδο.

5. Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;
Η πρώτη μου ενασχόληση με την μουσίκη έγινε στα 10 μου χρόνια όταν και ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα κλασσικής κιθάρας.Αργότερα,πολύ πριν ακόμα ξεκινήσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι,έκανα για 2 χρόνια μαθήματα φωνητίκης με την Ε.Σιαμαντά.

6. Πιστεύεις ότι η μουσική σπουδάζεται ή είναι έμφυτη;
Η μουσική όπως κάθε μορφή τέχνης βασίζεται στο ταλέντο και το ταλέντο είναι πάντοτε έμφυτο.Όμως σε καμία περίπτωση δεν αρκεί μόνο αυτό.Όσο γνωρίζεις και μαθαίνεις τη μουσική και το τραγούδι τόσο καλύτερος γίνεσαι,και τόσο περισσότερο το αγαπάς.Και αυτό μπορεί να το πετύχει κάποιος με την σπουδή και την εμπειρία που αποκτά με το πέρασμα του χρόνου.

7. Ποιά τραγούδια σου αρέσει να παρουσιάζεις στο πρόγραμμά σου; Ποιά επιλέγεις πιό πολύ και γιατί;
Βασική μου επιδίωξη όταν τραγουδώ είναι να γίνομαι μία ''παρέα'' εγώ και ο κόσμος και να λέω όσο το δυνατόν περισσότερα τραγούδια από αυτά που μου ζητούν!Άρα κάθε βράδυ είναι διαφορετικό!Προσωπικές ''αδυναμίες'' σαφώς και υπάρχουν άλλα δεν ακολουθώ πότε μία συνταγή!Απολαμβάνω να τραγουδώ τα πάντα...ανάλογα με την στιγμή και την διάθεσή της ''παρέας'' όπως είπα και παραπάνω.

8. Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο και μπορούμε να σε απολαύσουμε;
Πρόσφατα εμφανίστηκα στο πλευρό της Λ.Παπαδοπούλου σε δύο εμφανίσεις της στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πολύ σύντομα θα μπορώ να ανακοινώσω πού θα βρίσκομαι για την καλοκαιρίνη περίοδο.

9. Τι γνώμη έχεις για τη Εurovision; Θα ήθελες να συμμετέχεις κάποια στιγμή;
Νόμιζω πως η Eurovision είναι ένας πετυχημένος θεσμός για τα μουσικά πράγματα της Ευρώπης με τα θετίκα και τα αρνητίκα της στοιχεία στο πέρασμα των χρόνων.Και σε έναν διαγωνισμό pop κυρίως τραγουδιού πιστεύω πως δεν υπάρχει χώρος για την συμμετοχή ενός ελαφρολαικού τραγουδιστή όπως εγώ!

10. Στα σχέδιά σου για το μέλλον υπάρχει ο όρος "οικογένεια";
Σαφώς και υπάρχει αλλά η δημιουργία οικογένειας χρειάζεται λιγότερο προγραμματισμό και περισσότερη...τύχη!Και όταν βρεις το άλλο σου μισό τα πράγματα ακολουθούν αυτόματα τον δρόμο τους προς αυτή την κατεύθυνση!

Σου ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις και πολλές επιτυχίες.
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας!Εύχομαι και σε εσάς τα καλύτερα!


Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top